Nieuwsbrief

Chinese economie wacht op stimuleringsmaatregelen

21-04-2014

De groei van de Chinese economie heeft in het eerste kwartaal een flinke terugval te zien gegeven. De groei kwam uit op 7,4% in vergelijking met het eerste kwartaal in 2013. In het vierde kwartaal van 2013 hebben we nog een groei gezien van 7,7%. Analisten hadden ingezet op een groei van 7,2% dus uit dat perspectief viel het resultaat nog niet tegen. Toch is het wachten nu op meer stimuleringsmaatregelen van Beijing.

Lees verder

Nieuwsbrief

China wil meer groei

07-04-2014

De Chinese premier Li Kequiang heeft afgelopen week aangegeven dat de groei van de Chinese economie nieuwe impulsen nodig heeft. Hij gaf ook aan welke sectoren daaraan het beste konden bijdragen. Op de eerste plaats een snellere verbetering van de infrastructuur en op de tweede plaats de bouw van meer huizen, speciaal voor het armere deel van de bevolking.

Lees verder

Let op !!!

Flashbericht

Iedere keer wanneer er zich een onmiddellijke koop- of verkoopactie voordoet of wanneer er nieuws is waarvan ik vind dat u daarvan direct op de hoogte moet zijn, stuur ik u een Flashbericht per e-mail.

Lees verder

Waarom hier zoeken naar succesverhalen, als het succes in Azië voor het oprapen ligt?

Emerging Asia volgt succesvolle bedrijven in Zuidoost Azië. Dat kunnen lokale bedrijven zijn, maar ook Amerikaanse of Europese bedrijven met belangrijke activiteiten in dit gebied. Daarbij zal veel aandacht worden geschonken aan China, waar de economie momenteel een transformatie ondergaat van export gericht naar binnenlandse consumptie. De nieuwsbrief verschijnt twee keer per maand.